Ida Carleborn VD-assistent Framgångspodden
Veckans inspiratör Ida Carleborn VD-assistent på Framgångspodden

Ida, du har varit mycket målinriktad med dina studier och haft en lysande start på din karriär. Hur hamnade du på Framgångspodden?

Mitt spontana, korta, svar på frågan skulle kunna vara “tillfälligheter” men jag tror egentligen inte på tillfälligheter. Jag är istället övertygad om att olika handlingar och val vi gör påverkar våra möjligheter och tar oss dit vi är.

Under mina Civilekonomstudier med inriktning organisation och ledarskap sa jag alltid att jag inte ville ha ett “traditionellt jobb” (vad nu det är) eller arbeta med “regelrätt” ekonomi. Jag har ett behov av att få utlopp för min kreativitet, att känna frihet och självklart meningsfullhet.

Jag brinner för både entreprenörskap, personlig utveckling och är väldigt nyfiken på människor. En av mina stora passioner i livet är även att skriva. Därmed var det naturligt för mig att ansöka om att ingå i Framgångspoddens krönikörsteam parallellt med studierna. Jag hade även förmånen att bli inbjuden till några av deras event vilka jag åkte på ensam i syfte att utmana mig själv och träffa nya människor.

När jag sedan gick ut med att jag sökte jobb i Stockholm tipsade teamet mig om tjänsten som CEO-Assistant på Framgångspodden. Jag kände direkt att det var vad mitt hjärta klappade extra för. Ett bra riktmärke för mig att detta var rätt var att jag ju valt att engagera mig i bolaget på fritiden. Svaret “tillfälligheter” ligger kanske nära till hands, men bygger också på olika handlingar - vilket jag är övertygad om är en viktig faktor för att ta sig framåt. Jag tror att “tur” och “tillfälligheter” är något man skapar för sig själv genom den man är och det man gör.

 

Vad tänker du att entreprenörsdrivna företag som Framgångspodden ger dig för kunskap och erfarenhet som du kan ta med dig vidare i din karriär?

I min nuvarande roll som CEO-Assistant är det väldigt “hands on”. Jag är med i de flesta processer vilket är otroligt kul. Det ger mig en övergripande inblick i entreprenörskapet och hur det är att bygga, och driva, ett bolag. Det är otroligt utvecklande såväl kompetensmässigt som för den personliga utvecklingen. Jag har förmånen att arbeta tätt tillsammans med ett fantastiskt team av drivna entreprenörer där vi har ett stort förtroende för varandra och där friheten är stor.

Med nyfikenhet och viljan att lära är jag övertygad om att man kan lära sig allt man tar sig för. Något jag också är övertygad om är viktigt är insikten om att, kontinuerligt, öva muskeln “mod”. Jag tror att erfarenhet är något vi skapar genom reflektion. Att vara med om något är inte detsamma som att utvecklas eller lära. Något jag tar med mig är vikten av “action” och “mod”. Oräddheten jag upplever krävs som entreprenör och avsaknaden av “rätt sätt”. 

Jag som varit väldigt målmedveten i studierna har också delvis köpt in på samhällsstrukturen och föreställningar om hur steg i karriären “ska” se ut. När jag ställer en fråga om “hur” får jag ofta svaret “vad tycker du?” - det gillar jag. I den frågan finns förtroende, frihet och skapandekraft. Att gå från tanke till handling är också något teamet jag arbetar med är väldigt duktiga på.

 

Vad gör du om 3 år?

Om 3 år har jag en mer operativ roll på Framgångspodden. Det kommer att frigöra ännu mer av min kreativa förmåga och göra att jag kan lägga ännu mer fokus på utvecklingen av bolaget och de riktningar vi ser framåt.

Om tre år är jag även medgrundare till flera spännande bolag som, liksom Framgångspodden, hjälper människor att nå sin fulla potential. Jag är övertygad om att människor som mår bra också presterar bra och känner viljan att göra gott för andra människor. Detta är en av grundstenarna i ett projekt jag just nu spenderar en del av min fritid på. Jag skriver sedan en tid tillbaka på en bok om antiinflammatorisk kost. Detta projekt ser jag ha tagit fart och utvecklats om tre år.

Jag låter mig fortsatt drivas av lust och passion i det jag gör och släpper även min första roman.