Jultomten
Veckans inspiratör -Jultomten

Hur har du och din verksamhet lyckats hålla leveranstiderna punktligt till så många människor den 24 december varje år?

Det kräver god planering och gott samarbete. Vi arbetar tillsammans i tomteverkstaden. Alla är delaktiga och lika viktiga. Vi har kul ihop. En av våra viktigaste KPI:er är antal skratt per timme. Vi har också ett gott samarbete med våra logistikpartners runt om i världen. Jag vill även lyfta fram det kanske viktigaste av allt, vår fantastiska ledare; Tomtemor. Det är hon som gör allt detta möjligt. Tomtemor låter mig och mina Nissar arbeta självständigt med stor tillit. Hon förtjänar verkligen en stor guldmedalj.

 

Du bär fortfarande samma röda kostym, har långt vitt skägg, åker släde etc. Hur håller du dig uppdaterad och tidsenlig?

Bra fråga. Det är de yngre Nissarna i verkstaden som håller oss äldre ”på tå” De utmanar både mig och Tomtemor varje dag och det är väldigt uppfriskande. Sedan är det viktigt att hålla koll på alla trender så vi kan tillverka moderna och fräscha julklappar. Vi gillar att mixa gamla traditioner, som t ex min outfit, med high-tech-julklappar och en ultramodern tomteverkstad. Hållbarhet och miljö är också viktigt. Släden och renarna garanterar en 100% fossilfri leverans.

 

Med tanke på ”pandemi-situationen”, hur fixar du leveranserna i år? Det går inte direkt att jobba hemifrån.

Här kommer en gammal tradition väl till pass. Vi kommer att använda det gamla beprövade sättet att leverera genom skorstenen. Då håller vi säkert avstånd. Ho ho ho..

God Jul & Gott Nytt År!