Veckans inspiratör - Tanja Tabrizian

Tanja Tabrizian, delar med sig av sin expertis om Personal Branding.

Veckans inspiratör, Tanja Tabrizian, delar med sig av sin expertis om Personal Branding. Med en bakgrund inom PR och kommunikation, inklusive roller som presschef på TV4 och Kommunikationschef för Liberalerna, delar Tanja med sig av några tankar om Personal Branding. Numera driver hon företaget Tabrizian PR & Management där hon hjälper personer och företag att vårda och utveckla sina varumärken. Läs vidare för att ta del av Tanjas insikter kring att bygga och vårda sitt Personal Brand!

Hur definierar du Personal Branding och varför anser du att det är viktigt?

Jag är övertygad om att alla har en magi. Det handlar bara om att hitta den och att få den att skina. För mig är Personal Branding som att vara konstnären till sitt eget mästerverk. Det handlar om att noggrant välja färger, penseldrag och motiv som representerar vem du är – och ja, ibland krävs det lite kreativitet. Att vårda och utveckla sitt personliga varumärke är essentiellt, särskilt för företagsledare. Du kommer då bland annat, att upplevas som trovärdig, kunna behålla och utveckla medarbetartalanger i din organisation, samt omvandla eventuella mediekriser från ett stormigt hav till en liten bris. Ett starkt Personal Brand kommer att leda till affärsnytta, jag lovar!

Kan du dela med dig av några konkreta steg eller strategier för att bygga ett starkt personligt varumärke?

Fundera över vem du är, hur du uppfattas av andra och hur du vill bli uppfattad. Det är gapet mellan det först- och sistnämnda som gör att du kan jobba för att stärka ditt Personal Brand. Tänk också på att allt börjar med autenticitet.

Jag brukar säga ”Var dig själv, alla andra är upptagna”.

Med det menar jag på att man ska lyfta sin egen unicitet och maxa den så mycket det bara går. Tänk också på hur du ska positionera dig mot dina konkurrenter genom att förstärka dina egna kvaliteter.

Hur hanterar du utmaningar och misstag i ditt eget Personal Brand?

När jag var yngre gjorde jag det stora misstaget att försöka vara någon annan än den jag egentligen är. Relativt nyexaminerad skulle jag ha mycket kontakt med ledningsgrupper och klädde mig då i en stel kostym och använde svåra ord som jag knappt visste vad de betydde. Allt för att passa in. Min dåvarande chef var den som fick mig att förstå att jag hellre skulle vara mig själv, med orden ”Tanja, du är bäst på att vara Tanja. Så var det i stället för någon annan.” Efter det har jag alltid klätt mig i de kläder jag själv vill och använder min egen vokabulär. Så ett medskick till alla som anstränger sig för att passa in; det funkar inte. Var dig själv i stället, fast gånger hundra. Lycka till med att ta fram den bästa versionen av dig själv!

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!