Veckans inspiratör - Paulina Gustafsson

Paulina, Veckans inspiratör om att våga starta eget


Paulina, du har sen en kort tid gått från en trygg anställning in i en ny roll som Co – Founder för ett Eventbolag. Hur gick tankarna inför detta steg och hur går affärerna?


Tankarna var många, och det var ingen självklarhet att gå från en trygg anställning på ett etablerat bolag till att driva och bygga upp ett helt nystartat eventbolag från grunden. Erbjudandet kom när jag var föräldraledig. När man har mycket tid att fundera fram och tillbaka så börjar man reflektera vad det är man faktiskt vill i livet.

Jag har en bakgrund inom Hospitality och Event Management och har alltid älskat servicebranschen, det är lite i min core att vilja gå above and beyond för kunden.

Trots den kärleken till branschen så hade jag på senare år jobbat mer med renodlad försäljning och marknadsföring. Så när tillfället dök upp med erbjudandet att bli delägare i ett helt nystartat eventbolag så föll till slut beslutet att tacka ja och våga chansa. Hur ovisst det än var.
Affärerna går bra! Bolaget har bara varit aktivt i drygt en månad och vi har redan ett par större julfester för kunder som ska planeras. Vilket är över vår förväntan, men så fantastiskt roligt!  

Hur kan du dra nytta av dina tidigare erfarenheter inom försäljning och service i din nuvarande roll?

Jag är så tacksam att jag har jobbat många år inom servicebranschen, allt ifrån hotellreceptionist, servitör, värdinna till eventkoordinator. Man får en otrolig bra förståelse för olika människor och en respekt för hantverket bakom bra service. När jag sedan började jobba med försäljning så kunde jag absolut dra nytta av de erfarenheterna när jag träffade kunder. På samma sätt har min erfarenhet av försäljning gett mig god förståelse av olika delar i en säljprocess såsom förhandling och vikten av att lyssna. Service och försäljning kombinerat blir en otrolig stark grund som jag verkligen känner att jag kan dra nytta av i min nuvarande roll.


Vad har du för tips till alla som går och funderar på hur det skulle vara att våga ta steget från fast anställd till ”egen”

Jag ställde mig frågan:

”Vad är det värsta som kan hända?” och ställde den mot ”Vad blir uppsidan?”.

Om uppsidan väger tyngre än risken, och om man samtidigt verkligen tror på affärsidén så tycker jag att man ska våga satsa. Sen är det alltid bra att omge sig med likasinnade som man kan bolla idéer med och som kan sporra en, oavsett om det är en businesspartner eller ett nätverk av människor som också driver egna bolag. Ensam är inte alltid starkas :)

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!