Veckans inspiratör Ida Johansson

Sista Veckans Inspiratör före sommaruppehållet är den självlärda systemutvecklaren Ida Johansson som vid 21 års ålder redan byggt upp, etablerat

Sista Veckans Inspiratör före sommaruppehållet är den självlärda systemutvecklaren Ida Johansson som vid 21 års ålder redan byggt upp, etablerat och skalat mjukvarubolaget Hyred som genom AI möjliggör digital matchning mellan kandidat och kund. Numera kan vi läsa om Ida Johansson i världens största affärstidningar Fortune Magazine och Bloomberg.
Ida, vad vill du ge för tips till unga entreprenörer som står i begrepp att starta företag?
Som född på 2000-talet har jag och mina jämnåriga växt upp med mobiltelefoner, som också är vår allas största tillgång. Börja smått och fundera på vad du kan lära dig idag som tar dig ett steg närmare att realisera din bolagsidé. Det var genom Youtube-tutorials jag själv lärde mig att programmera.
Vad har varit mest utmanande under de senaste åren?
Att starta bolag är alltid utmanande, och att göra det i en pandemi och kristider har gjort att ett något tuffare företagsklimat är mitt “normalläge”. Oro på marknaden och därmed en motvillighet för kunder att byta ut befintliga lösningar har varit en av våra största utmaningar.
Vilka egenskaper hos en entreprenör anser du är viktigast för att lyckas med sitt företag?
Nyfikenhet att lära, uthållighet och en förmåga att tänka och agera snabbt. Att som 18-åring komma in i en traditionell bransch med hopp om att förändra förlegade beteendemönster har varit utmanande. Men som mitt favoritcitat lyder:
"In the new world, it is not the big fish that eats the small fish, it's the fast fish that eats the slow fish.”

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!