Veckans inspiratör Emil Pettersen

Emil – hur började tankarna kring Reparell? Jag har en bakgrund inom IT-industrin där fokus alltid är att ”utveckla, effektivisera

Emil – hur började tankarna kring Reparell?
Jag har en bakgrund inom IT-industrin där fokus alltid är att ”utveckla, effektivisera och göra bättre”. Textilindustrin däremot är enormt konservativ och långsiktigt direkt ointelligent. Fokus är på lägsta pris vilket gör att produktionen flyttats till extrema lågkostnadsländer, råvarorna är ofta kraftigt miljöpåverkande och så mycket som upp till 30% av allt som produceras slängs. Detta är inte hållbart och direkt ointelligent. Samtidigt håller våra hav på att smutsas ner av olika typer av plastskräp. Något som faktiskt kan användas som råvaror till bl a textilindustrin. Och då såg jag massor med möjligheter!
Vad är Wear Ocean Waste?
I grund och botten är det en modell där ”den goda saken blir en affärsmodell”. Vi gör det möjligt för företag och organisationer att via profilkläder tillverkade av återvunnet plastskräp från haven konkret visa att det går att ta ett miljö- och hållbarhetsansvar. ”Wear Ocean Waste” kommunicerar att ”vi tar ansvar för rena hav och en hållbar värld – det är viktigare än absolut lägsta pris”!
Vart vill ni med Reparell?
Detta kanske låter konstigt men jag hoppas att det är många som kopierar vår affärside. För om många gör det då kan vi rena haven. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Och åtminstone välja de minst dåliga sätten att göra saker på. Jag drivs av att utveckla och att göra saker bättre på ett intelligent sätt; Wear Ocean Waste är ett sådant sätt!

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!