Veckans inspiratör - Charlotte Hanklin

Veckans inspiratör, Charlotte Hanklin, delar med sig av sin breda erfarenhet från en rad olika verksamheter! Hon arbetar nu med

Veckans inspiratör, Charlotte Hanklin, delar med sig av sin breda erfarenhet från en rad olika verksamheter! Hon arbetar nu med ledarskap på Mensch AB, har varit delägare i en begravningsbyrå i många år, haft ledarroller i näringslivet mm. Läs mer om Charlottes tankar kring att arbeta med ”sådant som berör”!

Charlotte, du har haft möjlighet att arbeta i olika organisationer med olika inriktningar; vad driver och motiverar dig i dina yrkesval?


- Primärt så handlar det för mig om att känna en stor glädje och driv i mitt yrke. Jag har under så gott som hela mitt yrkesliv arbetat i ledarroller och alltid människonära. Att känna stolthet över företaget, det jag gör och representerar i mitt yrkesliv är oerhört viktigt för mig. Alla företag består alltid av en unik samling medarbetare där vi bemöter varandra som människor, oavsett vår fantastiska produkt eller tjänst. Jag vill vara i ett sammanhang där vi tillsammans gör skillnad på riktigt.

Du har arbetat med frågor/sådant som på olika sätt ”berör människor”; vilka reflektioner gör du utifrån dina erfarenheter?


- Att jag gärna möter människor som berör mig. Det har funnits ett antal sådana människor som jag har mött och jag är noggrann med att se till att ha kvar dem i mitt liv. Förvånansvärt ofta är människor som berör mig dessutom oerhört skickliga yrkesmänniskor. Likväl som jag kan bli väldigt engagerad av ett mellanmänskligt ämne så kan jag bli djupt inspirerad av att se någons yrkesbriljans. Jag tycker också att de bästa ledarna är de som vågar landa i båda delarna. Men framför allt; det är en ynnest att få arbeta med sådant som berör.

Du har haft modet att vid flera tillfällen byta inriktning på din yrkeskarriär; vilka erfarenheter kan du dela med dig av?


- Det som man själv kan uppleva som ett stort och kanske något darrigt steg, uppfattas ofta av andra som modigt och inspirerande. Det kan vara bra att vända på det perspektivet. Lojalitet och hängivenhet är egenskaper jag håller väldigt högt och därför har jag stannat länge på mina arbetsplatser. Men som en klok person som jag känner har sagt; ”om du kan växa mer någon annanstans så se till att plantera om dina rötter i ny jord.”

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!