Vad hände sen, Stefan Gitye?

Stefan Gitye rekryterades ut av Based On People för tre år sen för att ansvara för den nordiska leveransorganisationen på GlobalLogic - ett ledande konsultbolag inom tech och produktdesign mot bland annat bilindustrin

Stefan Gitye rekryterades ut av Based On People för tre år sen för att ansvara för den nordiska leveransorganisationen på GlobalLogic - ett ledande konsultbolag inom tech och produktdesign mot bland annat bilindustrin. För 1,5 år sedan blev Stefan befordrad till VD för den nordiska verksamheten.

 

Stefan, du har nu varit i på GlobalLogic i tre år. Blev uppdraget som du tänkt dig eller som det presenterades av oss initialt?

-Både och är mitt korta svar; jag har lärt mig mycket och mognat som både ledare och person under dessa tre år. Jag har fått stora frihetsgrader och förtroende uppifrån att bygga mitt team som jag själv velat och jag har fått stöttning hela vägen både av mina medarbetare och chefer. Vi har haft en fantastisk resa, där utmaningen har varit att få ihop den svenska kulturen i ett globalt bolag.

 Stefans tips: "Ha kul tillsammans och leverera det bästa ni kan som team"

Precis, hur har du lyckats med konststycket att få ihop ditt lokala team på över 100 personer att trivas och leverera i ett bolag med 31 000 medarbetare i 23 länder?

-Flera faktorer har samverkat för att åstadkomma detta. Uppåt och utåt i organisationen har jag skapat en förståelse för det svenska sättet att arbeta med ett coachande ledarskap för att få till en tydlig kultur som bygger på öppen dialog som skapar psykologisk trygghet. Mitt sätt att bygga relationer med alla i organisationen både globalt och lokalt har definitivt varit avgörande då relationer skapar starka resultat. Man kommer långt genom att vara närvarande, att lyssna med insikten om att var och en drivs av olika verkligheter beroende på vilken plats man har i en stor organisation.

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!