Hur gick det sen? Emma Rung utrekryterad VD på KRAV

Emma berättar om sin första tid på nya jobbet!

Hur gick det sen? Emma Rung - utrekryterad VD på KRAV

Emma, du har nu varit drygt ett år i rollen som VD för KRAV. Med en bakgrund som bland annat Politisk Rådgivare på Regeringskansliet, Programchef på social entrepreneurship Forum och Generalsekreterare på Fairtrade.

-Hur gick tankarna när du blev rekryterad till denna roll?

Yes! Jag brinner för möjligheten att låta fler vara med på resan till ökad hållbarhet i sin vardag. Att få uppdraget att leda verksamheten på KRAV, märkningen som känns igen av 99 procent av svenskarna och som har ett högt förtroende som hållbarhetsmärkning känns helt rätt. Jag blev hedrad, men också ödmjuk inför tuffa utmaningar vi står inför i oroliga tider som dessa. Så jag kavlade upp ärmarna ett extra varv och tackade med glädje ja.

-På vilket sätt skiljer sig din roll som ledare på KRAV från dina övriga ledarroller?

Det är ett mångfacetterat jobb som inbegriper både att jobba tillsammans med enskilda lantbrukare och småskaliga företag, till några av Sveriges största bolag och globala aktörer. Spännvidden mellan att ena dagen stå med stövlar i myllan och lära mig fördelarna med KRAV-certifierad grisproduktion, till att nästa dag möta dagligvaruhandeln och stora bolagsledningar. Spännvidden av aktörer är unik, gör uppdraget angeläget och viktigt, och är en av de faktorer som skänker mig mycket energi.

-Vad ser du som den enskilt största utmaningen i att utveckla KRAV och få fler att ansluta till KRAV-märkt?

Det ekonomiska läget och en orolig omvärld, det är yttre faktorer vi, liksom många andra tampas med för att hålla styrfart. Internt är den svåraste, och roligaste utmaningen att få alla engagerade människor som brinner för mer hållbar livsmedelsproduktion att sträcka på ryggen, hålla blicken mot horisonten och med stolthet orka kliva framåt, i vissheten att vi driver en utveckling åt rätt håll. Även när det är tuffa tider. Mer high-fives behövs därute!

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!