Olle Langenius
Veckans inspiratör Olle Langenius

Olle är entreprenör och Primus motor för den nya satsningen på fyren Pater Noster som turistdestination med kafé och övernattning i fyrmästarens hem.

 

Olle, du går in och investerar tid och pengar mitt i pandemin för att öppna hotell och café på en ö utan reguljär båttrafik. Berätta hur du kom på denna idé?

För det första så är det inte troligt att Pater Noster kommer att bli min bästa investering genom tiderna, när detta är sagt så måste man alltid se saker i ett sammanhang. Jag är stor ägare i Stylt Trampoli som är en välrenommerad concept- och designbyrå inom hospitality. De drabbades hårt när pandemin slog till och många stora internationella hotell och restaurangprojekt pausades. När Pater Noster dök som en möjlighet så insåg vi snabbt att detta är en helt unik plats med unika möjligheter. Dessutom vid en tidpunkt när hospitality-branschen suktade efter ”good news”. Pater Noster är utsedd till en av världens mest attraktiva destinationer inom ”Bare foot luxury” där vi fått mycket stor publicitet under de 9 månader som vi varit i gång.

 

På vilket sätt tror du vårt sätt att turista och resa kommer att förändras när vi återgår till det lite mer ”normala” då pandemin lagt sig?

Helt klart har vi upptäckt vilka möjligheter som finns i vårt närområde men jag tro även att det finns ett stort uppdämt behov av att resa och träffa andra på spännande och attraktiva platser.  Jag tror dock inte att vi kommer kasta oss in i jumbojets och gigantiska resorts med stora bufféer utan det kommer att skapas andra erbjudanden.

 

Med ditt engagemang, driv och affärstänk har du byggt upp en stor erfarenhet av att bygga och investera i verksamheter. Vilka är enligt dig de viktigaste egenskaperna för att lyckas i affärsvärlden?

För mig är det viktigt att hjärtat är med, det skall vara roligt och gärna nytt. Jag tror på partnerskap och vill gärna jobba tillsammans med andra och då blir personkemin viktig. Självklart följer jag modellen att hitta starka idéer där det finns en uppenbar marknad och ett engagerat och proffsigt team som driver investeringen med stora egna incitament. Jag gillar såklart när det är skalbart men det är också väldigt inspirerande att vara jäkligt bra på det man gör.